Förr eller senare exploderar jag – John Green

Författare: John Green
Titel: Förr eller senare exploderar jag
Orginaltitel: The Fault is in Our Stars
Antal sidor: 307 s
ISBN: 9789163873669 (sv) 9780141345659 (eng)

Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan.
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig – det är vetskapen om att hon ska dö).
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp.
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k.
(Texten tagen från Adlibris.com/se)

Jag satt länge och försökte formulera en början på en recension till denna bok, men inget jag skrev blev bra nog för att beskriva hur underbar och gripande denna bok är.
Boken utspelar sig ifrån Hazels perspektiv och får följa henne under hennes dagar med vetskapen om att förr eller senare så kommer hon förlora kampen mot cancer. I en bok där huvudpersonen inte vill komma någon nära, då hon vet att det är den personen som kommer lida när hon går bort. Där kyrkans stödmöten bara en grupp människor som hela tiden byts ut allt eftersom de som är med går bort eller blir friska (sällan det senare) och dagarna bara innebär väntan mot det oundvikliga.
Det är en bok om döden, kärlek, vänskap, förtvivlan, sorg, glädje, men framför allt en bok om livet. Det är en bok som absolut måste läsas.

Boken är lätt att läsa med ett jätte bra flyt. På engelska är den väldigt lättläst och bra bok att läsa för de som inte är så vana att läsa på engelska.
Denna bok ligger i topp på mina favorit ungdomsböcker.

5av5

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: